Tuesday, 24 September 2013

Lady in Machang : SOCSO dan KWSP



assalamualaikum...

terpaksa p buat sendiri 

kwsp and perkeso.

sabar je la~

untuk yg x tau lagi,

kwsp tu, sama je dgn epf.

socso same je dgn perkeso.

beza nya, b.i dan b.m je.

hari tu tumpang kak mira

buat kwsp kat s.alam.

x sampai 5 minit, da siap!

x berbaloi bayar parking kete

rm2. semalam p bukit raja

utk buat socso.

sebelah jusco bukit raja,

terus nampak bangunan perkeso.

x sampai 5 minit jugak, 

da siap! ye la, mana x nya,

kena amik borang je pon.

boss jugak kena isi.

semalam sempat p amik 

borang penama utk kwsp.

tapi, kena balik kampung,

sediakan dokumen dulu,

baru bole settle~

btw, lps 3 bulan kerja, baru 

bole buat penama~

p/s : tuit pasal kwsp, terus pegawai kwsp 

mesej suh p buat penama.

Tuesday, 17 September 2013

Lady in Machang : Kawan ke?


assalamualaikum..

apa la nasib hari ni.

masuk keje je, dapat call

dari bakal client yang demand!

pastu, kena sindir ngn bos 

pasal manual handling.

nak balik pulak kena marah 

sal schedule! 

adat orang bekerja gamaknya!

dalam bus pulak, sorang2 berdiri.

orang lain sume ada 

tempat duduk..

buka fb pulak,buat air mata

mengalir...sebabnya...

bertanyakan progress patient 

tu kat dia.

ada ke patut dia cakap

rahsia pt, mane boleh gtau.

padahal, aku tanya sebab

xnak buat same treatment

and nak tau kenapa x de

improvement. kot la, bole 

modified treatment yg aku buat.

padahal, sebelum pt tu p kat dia,

kemain tanya aku pasal pt ni.

aku laju je citer sal 

strength and weakness pt tu.

ingatkan, bila share pt, 

dapat tambah ilmu sbb

share treatment.tapi, sume tu

angan2 je la. rahsia katanya,

mane bole bagitau.

kalau tau macam ni, nak je 

suh dia buat asessment sendiri.

wat pe tanya aku! grrr...

p/s : sedih. da fobia nak tegur 

kawan macam ni...buat2 x nampak 

kalo ko on9 pon~


Monday, 16 September 2013

Lady in Machang : UiTM Puncak Alam


assalamualaikum....

cuti malaysia day yg paling

best! dapat jumpa geng2 PALAM.

mereka masih sama, x berubah

pon. yg berubahnya,

title mereka sebagai degree

student! feel proud lorr~

rasa happy sebab environment

dulu dan kini still sama.

yang penting, x rasa akward

bila bersama..haha

thanks ya, kasi tumpang tidow,

tumpang solat, tumpang guna toilet,

tumpang makan, tumpang 

tengok muvie! he3

* good luck yer menempuh alam degree.

* t ada masa, nak p menyibuk lagi.

* sorry x dpt jumpa Nyah, Ana...

*sorry, pizza da sejuk.

p/s : t u90 da ok,bole la kita jumpa

kat luar pulak!

Thursday, 12 September 2013

Lady in Machang : Packs and More


assalamualaikum...

Urban Ethos dlm proses membeli

weighted vest and blanket!

rasa x sabar pulak nak

merasmikannya!

kalo ade sape2 nak tau sal

2 alat di atas, bole klik di 

sini. packsnmore.com/

penjualnya bernama madam

Anette van Geyzel.

walaupon berkahwin dengan

warga Malaysia dan menetap

11 tahun di sini, dia

 x pandai cakap malaysians

lagi.so, urusan jual beli 

dalam bi. 

hari tu dia ade dtg center 

dgn seorang rakan niaga

bernama ms Muna.

dua2 org jerman,kalo 

x silap la.

kelam kabut jugak speaking

london dengan deme ni.

dan2 aye sorang kat center 

time tu. nasib baik deme

paham..

p/s : weekend ni nak turun PALAM!

Wednesday, 11 September 2013

Lady in Machang : New Workmate


assalamualaikum...

gambar dia atas tu adalah my new 

workmate, named Ms Adah.

Berasal dari Kemaman, Terengganu.

Dah bertunang da..tunang

kak Adah keje kat s.alam.

kak adah menyewa pon dekat s.alam.

kak Adah ni senior aye.

lepasan degree OT di Palam.

last praktikal hari tu,

kami same2 praktikal kat Hosp.

Sultanah Nora Ismail, Batu 

Pahat,Johor.


Ms Adah menggantikan Ms Iqa

yang sambung belajar..

well kak, lets fight together!

goodluck to u! 

p/s : sep ambo kecek kelate jah

dale center.Mugo temu gu tu gak! ha3

Sunday, 8 September 2013

Lady in Machang : Sign Contract

assalamualaikum..

alhamdulillah, selesai sudah jumpa

owner rumah kat Mentari Court ni.

En Zul namamnya. Seorang yang warak!

he3. Thanks to En Zul sebab 

prihatin dengan komen2 dan 

permintaan dari kami

next week, dia datang lagi untuk

repair apa yang patut.

tapi, harap2 dia x mintak

extra charge.ke3

contact selama 1 tahun.

kalau x de halangan, kami akan

boleh la renew next year.

p/s : housemate x de lagi ni.mahal kot sewa umah.

padahal,umah kosong je!

Tuesday, 3 September 2013

Lady in Machang : Housemate needed!


assalamualaikum...

housemate needed! URGENT!

hari tu sewa bilik je..

tapi, owner rumah (Simon) 

da x nak sewa kat sini da.

so, dia tanya, nak sambung 

contract dia x dgn 

owner sebenar ( EN Zulazri).

kalau sambung, x payah bayar

deposit.bincang punya bincang,

kami 2 beradik setuju la

nak sewa rumah tu.

tapi kat mentari court ni,

memang mahal la.rumah kosong 

yang paling murah sekarang 

pon RM850!

asalnya owner letak RM900,

tapi mintak kurangkan sikit,

dapat la RM 850.

masalahnya, kami berdua je yg

menyewa! mahai!

so, skunk tgh mencari housemate

utk MASTER BEDROOM (RM400)

MEDIUM ROOM (RM300)

deposit 1 bulan sahaja!

sangat murah sebenarnya.

orang lain letak RM600,RM500.

nak buat camne, da terdesak!

so, kalau tau sape2 sedang

mencari rumah di bandar sunway,

petaling jaya..sila 

la rekemen kan ye!

p/s : sabtu ni nak kena face to face dgn 

owner rumah! 

feeling matured sgt~